4.6.2017

Välineurheilua // Edullisten meikkimunien taisto

4.6.2017
Eeppinen otsikko. Se kuitenkin kertonee olennaisen: tänään vertaillaan edullisia meikkisieniä. Kaikki sienet menevät alle 15 euroon, oikeastaan lähemmäksi kymmentä euroa. Paljastettakoon myös, että varsinaista voittajaa ei löytynyt ja postaus onkin lähinnä sienien arvostelua koska ne ovat melkoisen erilaisia ja toimivat erilaisissa käyttötarkoituksissa.

Tänään vertailussa on siis uudet EcoToolsin sienet (saatu), Real techniquesin sieni (vanhempi arvostelu luettavissa täällä), We care iconin sieni ja IsaDoran sieni (saatu). Vertaan sieniä Beauty blenderiin koska se on tunnetusti sienien kuningas. Sitten asiaan.


Itselleni uusimmat tuttavuudet ovat EcoToolsin sienet joita saa pakkauksessa kaksi kappaletta. Tämä sienet ovat vilahdelleet viime aikoina paljon blogeissa ja ovatkin nousseet monien suosikeiksi. Pienempi on yksityiskohtaisempaan puuhasteluun, vaikkapa silmänalusille, isompi koko kasvoille. EcoToolsin sienistä löytyy "terävät" reunat jotka ovat näppärät esimerkiksi bakingissa. Mielestäni reunat ovat muuten liian suorat ja terävät esimerkiksi peiteaineen levittelyyn silmänalusille ja nenänpieliin ja ensisijaisesti olenkin käyttänyt niitä hyödyksi vain puuteroinnissa.

Vertailussa olevista sienistä EcoToolsin sienien tuntuma on lähimpänä Real techniquesin sientä. Sienet ovat hieman kiinteämpiä ja tiiviimpiä ja ne pakkaavat pigmenttiä kasvoille peittävämmin. Pakkauksessa itseasiassa sanotaankin että sienet on tarkoitettu peittävän lopputuloksen aikaansaamiseen. Itse pidän enemmän huokoisemmista ja kevyemmin peittävistä sienistä, joten tästä syystä nämä eivät nousseet omiksi suosikeikseni vaikka tulevat pysymään jatkossakin käytössä.

Edullisia nämä kyllä ovat, tämä tuplapakkaus maksaa 12,9 euroa ja se on saatavilla sekä Sokoksen kivijalkaliikkeessä että netissä. EcoToolsia myydään myös ympäri nettiä, joten saatavuus ei ole ongelma.


Sienet märkänä.

Puhutaan nyt sitten seuraavaksi siitä Real techniquesin sienestä kun siitä tuli jo puhetta. En ole paljoa mieltäni muuttanut vanhasta arviostani. Sama juttu siis kuin edellisessä: sieni on hieman kiinteämpi kuin esimerkiksi se Beauty blender ja ei ehkä sen takia ole ihan jokaisen makuun. Real techniquesin sienen alapuoli on myöskin hieman viistoon leikattu ja olen sitäkin käyttänyt lähinnä puuterointiin. Mielestäni meikkivoide ei levity yhtä nätisti sillä töpötellessä. Pidän leikkausta hieman turhana ominaisuutena. Tämäkään sieni ei ole suosikkini, mutta käyttökelpoinen ja hyvän hintainen.

Real techniquesilta löytyy myynnistä myös muita meikkisieniä. Itse en ole muita kokeillut, mutta kiinnostaisi testata violetit pikkusienet. Löytyypä myynnistä myös jännän muotoinen, kasvojen muotoiluun tarkoitettu sienikin.

Real techniquesia saa suomessa monesta paikasta, esimerkiksi vaikkapa sieltä Sokokselta. Hintakin hieman vaihtelee. Sokoksella hintaa tuplapakkauksella on 14,9 euroa, kun taas netissä hinnat vaihtelevat laidasta laitaan. Halvimmalla sienet saa itselleen iHerbiltä jossa tuplapakkauksen normaalihinta on 9,94 euroa jonka päälle toki tulee postikuluja. Myöskin neljän kappaleen pakkausta on myynnissä, Sokoksella tämän hinta on 26,9 euroa ja iHerbissä 16,26 euroa.IsaDoran sieni on itselleni myös melko uusi tuttavuus, mutta oikein miellyttävä sellainen. IsaDoran sieni muistuttaa hyvin paljon Beauty blenderiä sekä tuntumaltaan että ulkonäöltään. Hieman kiinteämpi tämäkin kuitenkin on, mutta ei merkittävästi. Ensimmäisellä käyttökerralla sieni tuntui hieman jäykältä ja ehdin jo hieman huokaista pettymyksestä, mutta ilmeisesti sieni piti vain ajaa sisään, koska seuraavalla käyttökerralla pallero oli jo ihan pehmoinen ja pomppiva.

Jupisen siitä, että sieni on ruman värinen ja näyttää vielä rumemmalta kun sitä on käytetty, mutta eipä tämä mikään kynnyskysymys ole. Hintaa sienellä on 8,9 euroa ja jälleen kerran tätä saa mm. sieltä Sokokselta mutta myös monista muista paikoista, netistä vaikkapa täältä*.


IsaDora ja We care icon kasteltuina.

Tämän vertailun yllättäjä tulee kuitenkin tässä. We care iconin eli Sokoksen oman kosmetiikkasarjan sieni on noussut mun ihan ykköslemppariksi. Tässä yhdistyy erittäin sopiva hinta ja ne ominaisuudet mitä kaipaan sieneltäni. Sanoisin tämän olevan näistä sienistä kaikkein lähimpänä Beauty blenderiä, vaikka jälleen kerran, ehkä hitusen kiinteämpi. Väritykseltäänkin nämä ovat molemmat pinkkejä, mutta toisin kuin Beauty blenderistä, tästäpä ei irtoakaan väriä pestessä. Hintaa tällä on vaivaiset 6,9 euroa ja monesti olen ostanut tämän myös alennuksesta n. vitosella. Nettishoppailijat voivat ostaa omansa täältä. We care iconilla on myös toinen sieni, valkoinen väriltään, joka muistuttaa muodoltaan Real techniquesin sientä viistoreunoineen mutta sitä en ole kokeillut.

Kaikki sienet kasvavat melko reilusti kastellessa niinkuin kuuluukin, mutta EcoToolsin ja Real techniquesin puristaa helposti "liian kuivaksi" jolloin sieni menee todella töpäkäksi eikä meikkivoide tahdo levittyä nätisti. We care icon ja IsaDora pysyvät mukavan pehmoisina vaikka kuinka rutistelisi.

Summa summarum. Peittävämmästä jäljestä tykkäävälle suosittelen kahta ensiksi mainittua ja tavallisesta tai kevyemmästä peitosta tykkääville kahta jälkimmäistä. Kaikki sienet ovat hyviä, mutta ne palvelevat hieman erilaisia käyttötarkoituksia.

6 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki tuo We care iconin sieni! Itse tykkään myös pehmeämmästä sienestä, niin tuon voisi kokeilla. Harmittaa, kun ensimmäinen Beauty Blenderini kesti hyvänä todella pitkään, mutta seuraava korkkaamani on jo muutaman kerran jälkeen nyhjääntynyt. Pitkäkestoisesta sienestä maksaa mielellään alkuperäisen sienen hinnan, mutten tällä kestävyydellä viitsi sijoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinpä. Ja onhan se hygieenisyyskin siinä tietty yks juttu, pakko korvata sieni uudella säännöllisesti kun ainakin mulla sienet kerää pallompaan päähänsä aina "taskullisen" mömmöä jota ei saa pesemällä pois :'D

   Poista
 2. Mulla on noita Ecotoolsin sieniä, ja oon kyllä tykännyt. Jotenkin pehmeämpiä kuin muut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja musta tuntuu että ihan päinvastoin :'D en sitten tiedä voisko noille käydä samalla tavalla kuin IsaDoralle ja pehmenevät kun tarpeeksi käyttää...

   Poista
  2. Itse julkaisin just sopivasti eilen oman arvostelun noista Ecotoolsin sienistä. Mun mielestä ne on kans tosi pehmeitä, varsinkin isompi. Pienempihän onkin tarkoituksella tiiviimpi. Voikohan noissa olla laatueroja, että osa sienistä on sitten jämäkämpiä? Real Techniquesin ja Ecotoolsin muuten ilmeisesti omistaa sama yritys ja sienet on varmaan samassa paikassa valmistettu.

   Poista
  3. No en kanssa tiedä, olin ihan ihmeissäni kun kokeilin sitä isompaa ekaa kertaa ja odotin että se on ihan pehmeä ja ihana niinkun kaikki on sanoneet. Pitää vielä jatkaa testailua ja muutella sit analyysia jos tuo alkaa pehmiämään.

   Aijaa! No sehän selittäis tietysti samankaltaisuuden :')

   Poista

All you need is faith, trust and pixie dust.

Magicbunny © 2014