19.1.2017

Essence // 3 x meikkivoide

19.1.2017
Olen yrittänyt (aina) etsiä mahdollisimman hyvää ja halpaa meikkivoidetta joka valloittaisi sydämeni ja koska Essence on monessa muussakin asiassa tarjonnut yllättäviä tuotelöytöjä, nojauduin tietenkin sinne suuntaan kun lähdin tehokkaana kokeilemaan uusia juttuja. Mä olen niitä ihmisiä jotka ei koe meikkivoiteiden kokeilua kivaksi ja hauskaksi puuhaksi, päinvastoin, meikkivoide on mun mielestäni yksi tylsimmistä kokeiltavista. Toki jos olisin miljonääri, ostelisin "taatusti priimaa" aka vähän kalliimpaa, mutta kun en ole niin etsin sen halvimman version. No, jaarittelusta eteenpäin, kokeilin siis kolmea meikkivoidetta Essenceltä, yksi niistä oli hitti, yksi aivan järkyttävä huti ja kolmas ihan okei. Jokaisella on hintaa kaupassa vähän alle 4 euroa ja Essenceä saa ostettua Tokmannilta tai useammastakin verkkokaupasta. Suomalaisista verkkokaupoista Essenceä myy Pretty.fi*, siellä tosin hintaa on hieman vajaa viisi euroa + mahdolliset postikulut.Get picture ready! Long-lasting compact makeup*

oli näistä ehdottomasti se kamalin, kokeilin tätä kerran ja kokemus oli sen verran järkyttävä etten anna tälle uutta mahdollisuutta. Sävyltään tämä (10 Matt ivory) on näistä kolmesta vaalein, uskoisin että tämä sopisi hieman kalpeammallekin hipiälle. Itselleni tämä oli liian vaalea. Suurin ongelma oli kuitenkin se, miten kuivaa tavaraa tämä oli kasvoilla. Tokihan nimikin kertoo että kyse on mattaisesta meikkivoiteesta, mutta ihoni, joka ei ole edes talvella erityisen kuivakka, näytti suomuiselta ja rutikuivalta. Tuntuma ei niinkään ollut mitenkään kiristävä, mutta voide ikäänkuin istui ihon pinnalla eikä sulautunut kasvoihini kunnolla. Nenästä tämä alkoi lähteä irti salamannopeasti vaikka koko kasvot kiinnitin puuterilla (niinkuin minkä tahansa meikkivoiteen kanssa). Harmi etten tajunnut ottaa kuvaa poskien suomuisesta olomuodosta, mutta trust me, se ei ollut nättiä. En myöskään pitänyt kompaktimallisesta pakkauksesta, tuntui että voide oli heti kerran käytön jälkeen ihan saastainen ja pannu keräsi jotain nukkaakin itseensä.

En tiedä uskallanko suositella tätä kenellekään, mutta ehkäpä todella rasvainen iho voisi juuri ja juuri toimia tämän kanssa. Kuivalle iholle en suosittelisi edes hyvin kosteutettuna.

Pure NUDE make-up*

oli näistä kolmesta se, jota kokeilin ensimmäisenä ja johon tykästyinkin joksikin aikaa. Tämä on erittäin tavallinen ja varma meikkivoide, ei mikään huippuhyvä, muttei myöskään aivan hirvittävä. Vaalein sävy (10 Pure beige) ei ole aivan kaikkein kalpeimmille sopiva ja olen myös kuullut että joillain tämä on hapettunut pahastikin. Itsellä hapettumista ei tapahtunut ja sävy oli todella hyvin kasvoihini sulautuva. Pinta jää luonnolliseksi eikä kasvot tunnu ylimeikatuilta tai pakkelisilta. Peittoa tämä ei hirveästi tarjoa, mutta kerrostamaan pystyy jonkun verran. Plussaa saa myös pumppupullo.

Camouflage 2-in-1 make-up & concealer*

todella yllätti mut! En odottanut kovinkaan suuria noiden kahden aikaisemman jälkeen ja olinkin siis tosi yllättynyt kuinka hyvä tämä oli. Niinkuin nimestä voi päätellä, tämä voide on erittäin peittävää ja käy joiltain osin myös peiteaineena. Tummia silmänalusiani tämä ei peitä, mutta kasvoissa olevat tummemmat läiskät häivyttyvät aika kivasti, viimeistään toisella kerroksella voidetta. Tuubi on mukavan litteä ja vähän tilaa vievä ja se annostelee tuotetta maltillisesti.

Voide itsessään on omalle iholleni juuri sopivan sävyistä ja vaaleampaa kuin edellä mainittu Pure nude, mutta tummempaa kuin kompaktissa oleva. Tämä ei myöskään taita liiemmin pinkkiin tai keltaiseen ja sopiikin juuri neutraaliutensa takia minulle. Se, minkä olen huomannut, on se että voide lähtee kiiltelemään jokusen tunnin päästä laittamisesta, mutta osaksi uskon tämän olevan ihan käyttäjän vikaa. En nimittäin ehdi odottelemaan että päivävoiteeni imeytyy aamulla ja usein joudunkin laittamaan meikkivoiteen vain puoliksi imeytyneelle iholle jolloin iholla oleva kosteusvoide pääsee hajottamaan meikkivoiteen rakennetta päivän mittaan. Olen käyttänyt tätä myös kosteusvoiteettomalla iholla ja silloin hajoamista ja kiiltelyä ei niin pahasti tapahtunut. Harvinaista on myöskin se, että tätä meikkivoidetta en ihan aina aseta puuterilla sillä tämä kuivuu todella kivaan pisteeseen, sellaiseen semimattaiseen pisteeseen jonka päälle voi laittaa surutta puuterisia kasvotuotteita ilman että tuotteet levittyvät laikukkaasti.

Summa summarum, jätä kompakti ostamatta, osta tuubimallinen. Jos tuubia ei ole, kokeile ihmeessä pumppupullossa olevaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

All you need is faith, trust and pixie dust.

Magicbunny © 2014