30.11.2016

Joulu // Gift guide / 2016

30.11.2016
Niille jotka eivät ole lukeneet blogia vuosikausia kerrottakoon että joulu on mun vuoden kohokohta ja lahjojen ostaminen on parasta hommaa. Mä kirjoittelen lapsellisesti edelleen itsekin toivelistoja ja alan ostelemaan muille lahjoja jo, no, tosi aikaisin. Olenkin joskus julkaissut täälläkin tällaisen gift guide-tyyppisen postauksen, mutta selkeästi kosmetiikkaan painottuneena. Nyt ajattelin harppaista hieman blogin aihepiirin ulkopuolelle ja jakaa pari, ehkäpä melko ilmiselvää, lahjaideaa. Oikeastaan mitä vaan näistä voisin ottaa myös itse lahjana vastaan.

En kohdistanut tätä erityisesti kummallekaan sukupuolelle, mutta ehkäpä hieman naisellisella puolella mennään kuitenkin. Toivottavasti tästä saa joku ideoita omiin lahjashoppailuihin, jos sellaisia siis on edessä vielä!Kynttilät, yas. Itse olen ehkäpä hieman kyllästynyt esimerkiksi Yankee candleihin ja niiden superdupervahvoihin ja migrenisoiviin tuoksuihin. Siksipä etsiskelin netistä muita vaihtoehtoja, myöskin omaa esteettistä silmääni enemmän miellyttäviä sellaisia. Ylärivissä olevat Lilla Bruket, meraki ja Tell me more ovat saatavilla Room21-verkkokaupassa. Samasta kaupasta löytyy lisääkin vaihtoehtoja, mm. Rum21, Klinta & Co. ja Apotheke.

Alarivistä löytyy pari esimerkkiä Elevenin valikoimasta eli Ritualsia*, Victorian candlesia* (yks mun lempparimerkeistäni!) sekä sitä I love me-postauksessani hehkuttelemaa Isle of Wolfia. Eleveniltä löytyy kynttilöitä lisäksi mm. Victor Vaissierilta*, Ecoyalta* ja Kårby Organicsilta*.Kynttilöiden lisäksi tee on aina tervetullutta. Enkä nyt puhu mistään Pirkan tiskivettä muistuttavasta sitruunateestä vaan ihan oikeesta, hyvästä teestä (Pirkkaa muuten yhtään väheksymättä sanon :-D). Keräilin tähän joitakin hyväksi todettuja merkkejä, kaikkia taitaa saada myöskin ihan Ruohonjuuresta jos ei halua netistä lähteä tilailemaan. Unohdin kollaasista kokonaan English teashopin* jonka teejoulukalenterin ostan joka vuosi, hupsista. Heiltä löytyy myöskin useita juurikin lahjaksi sopivia, näyttävämpiäkin pakkauksia.

Ylärivistä löytyy Hari tea*, Shoti Maa* ja Pukka*.

Alarivissä taasen Higher living*, (itselleni uusi tuttavuus) Natural Temptation* ja ehkä oma lempparimerkkini, YogiTea*.

Teemerkkejä riittää vaikka kuinka paljon ja juurikin Ruohonjuuri, Punnitse & säästä ja muut näiden tyyppiset liikkeet ovat hyviä paikkoja metsästää vähän spesiaalimpia teelaatuja- ja pakkauksia. En ainakaan itse halua jouluna paketista mitään perus Liptonia vaan jotain hieman erikoisempaa. Ja jos lähipiiristä ei juuri teen ystävää löydy, myös kahvitarjonta kannattaa tsekata koska vaikka mitä erikoisuuksia siltäkin puolelta löytyy.Sitten sekalaiseen osastoon. Kirjat on hyvä lahja melkein kenelle vaan. Tai siis kenelle vaan jonka tietää lukevan. Kirjat mieltäisin ehkä sellaisiksi lahjoiksi joita annetaan hieman läheisemmille ihmisille, sellaisille joiden mieltymyksistä ollaan selvillä. Itse kannatan kuitenkin kahta melko varmaa kategoriaa, elämänkertoja (JHT on mun omalla toivelistalla, no shame) ja ruokakirjoja (kuvan kirja täältä). Harry Potter ja kirottu lapsi pääsi listalle koska olen varma että se on tän joulun myydyimpiä lahjakirjoja.

Kauneushöperöille en lähtisi ostelemaan meikkejä koska niiden suhteen ihmiset tuppaa olemaan hieman valikoivempia eikä ihan mikä vaan välttämättä kelpaa. Riskinä on myös että lahjan saajalta löytyy jo kyseinen luomiväripaletti/huulipuna/poskipuna. Siveltimet sen sijaan on aika varma valinta, sillä vaikka lahjansaajalta jo löytyisikin samoja niin tuplakappaleet ovat yleensä erittäin tervetulleita. Zoevalta löytyy hinta-laatusuhteeltaan hyviä settejä. Muuten kannattaa tsekkailla vaikkapa Real techniques (saatavilla mm. Sokoksilta ja monista verkkokaupoista) tai hieman tyyriimmästä päästä Sigma.

Nykyään kauneudenhoidosta kiinnostuneille löytyy vaikka mitä härveleitä kasvojen hoitoon. Tähän valitsin superkauniin Yu Ling rollersin jadesta tehdyn kasvorullaimen joka on ainakin mun mielestä ihana jo pelkästään katsella. Tämän hoitavista ominaisuuksista kannattaa lukea ihan tuolta verkkosivulta etten mene puhumaan ihan höpöjä. Toinen jännän näköinen härveli on Swiss Clinicin mikroneulausrulla*, joka muistuttaa piikkeineen hieman jotain kidutusvälinettä. Tähänkin suosittelen tutustumaan paremmin ihan oikeiden ohjeiden kanssa ettei käy vahinkoja :-) Viimeinen kasvoille tarkoitettu tuote onkin sitten ihon puhdistamiseen tarkoitettu ja jälleen kerran omallakin ostoslistallani. Foreon Luna-kasvoharja* puhdistaa tavarat huokosista ja irrottaa tiukimmassakin olevat meikin rippeet. Hieman hintaa tällaisella toki on, mutta laite kestää ja maksaa kyllä itsensä takaisin ajallaan. Uskoisin että melkeinpä kuka tahansa ihonhoidosta kiinnostunut olisi tästä, tai oikeastaan mistä tahansa näistä kolmesta mielissään. Tästä löytyy eri ihotyypeille tarkoitettuja versioita kuin myös "kokeiluversio" eli katso tarkkaan minkä ostat ettei tule vahingossa tehtyä hutiostosta :-)

Sellaista tänä vuonna! Toivottavasti tästä irtosi jollekin edes jotain ideaa. Toki varma lahja on myöskin vanha kunnon lahjakortti. Itse vastustan rahan antamista lahjaksi, mutta lahjakortti johonkin lahjan saajan lempikauppaan on takuulla tervetullut lahja. Niin ja muistakaahan että tilaatte netin kautta tilattavat lahjat ajoissa että ehtivät varmasti jouluksi. Postin kanssa on allekirjoittaneella ollut pientä ongelmaa lähiaikoina, joten oikeesti, olkaa ajoissa, erityisesti ulkomailta tulevien tilausten kanssa! :-)

Mitä löytyy sun toivelistalta tänä jouluna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

All you need is faith, trust and pixie dust.

Magicbunny © 2014