18.9.2015

How to // Ohjeita eyelinerin valintaan

18.9.2015
En voi sanoa olevani minkään tason pro eyelinerin käytössä, mutta ajattelin jakaa jokusen vinkin aloittelevalle rajailijalle. Erilaisia rajausaineita on tunnetusti joka lähtöön, mutta käyn tässä ne kolme joita itse pääasiassa käytän ja joiden koen olevan niitä yleisimpiä.

Perinteisen kajal-kynän jätin tästä pois koska en itse juuri koskaan sellaista käytä koska en saa koskaan mitään nättiä sellaisella aikaiseksi, heh.


Catrice Waterproof gel eyeliner sävyssä Black jack with Jack Black

Geelimäinen/voidemainen eyeliner

Geelimäinen rajaus on itselleni uusin tuttavuus, mutta sitäkin mieluisampi. Omissa, useasti vetistävissä, silmissäni geelimäiset rajaukset pysyvät parhaiten paikoillaan ilman suurempia leviämisiä. Geelimäinen rajaus on kuitenkin omaan käteeni myöskin näistä kolmesta haastavin tekniikka enkä lähtisi sitä ihan aloittelijalle suosittelemaan. Geelimäisen rajauksen kanssa tärkeää on myöskin hyvä sivellin. Itse käytän tiheää ja jämäkkää, pientä viistopäistä sivellintä (esim. MAC 208), mutta hankintalistalla on myös laadukas "perinteinen" rajaussivellin (esim. MAC 209 tai 210). Kannattaa miettiä kumpi itselle paremmin sopii ja kokeilla vaikka ensin edullisemmalla siveltimellä (viistopäisistä esim. Essence eyeliner brush tai perinteisistä Zoeva 315 Fine liner tai 316 Classic liner) Tärkeää rajausta valitessa olisi se, ettei itse tuote ole liian kovaa vaan että se liukuisi iholle laitettaessa sujuvasti jolloin ihoa ei tarvitse nykiä laiton aikana. Toki silmäkulmaa voi hellästi hieman venyttää jos se helpottaa rajauksen laittamista, mutta liikaa sitä ei kannattaisi repiä.

Hyvät geelimäiset rajaukset marketista löytyy ainakin Maybellinelta, Essenceltä ja L'orealilta ja kalliimmasta päästä suosittelisin MACin Fluidlinea tai Bobbi Brownin Long-wear gel eyelineria.


Essence Liquid ink eyeliner. Saatavilla myös waterproof-versiona.

Nestemäinen eyeliner

Ostin pitkästä aikaa nestemäisen rajauksen kun olen tätä Essencen versiota kuullut kehuttavan. Aika hyvä tämä itseasiassa onkin hintaansa nähden ja haluankin kokeilla myös vedenkestävän version. Tästä löytyy muuten myös korkeakiiltoinen- ja mattainenkin versio sellaisia haluaville. Nestemäisissä rajauksissa applikaattori on siis tuotteessa itsessään ja useimmiten se on joko pieni sivellinmäinen pää tai kovempi, vaahtomuovimainen. Jälkimmäinen saattaa olla haastava sillä se ei taivu silmän muotoja myötäillen rajausta laittaessa, mutta toisaalta sivellinmäinen pää voi olla väpättävälle kädelle hankalampi. Nestemäinen rajaus vaatiikin vakaata kättä ja suosittelisinkin nojaamaan kyynerpäätä pöytään rajausta laittaessa jolloin käden vakauttaminen on helpompaa.

Nestemäinen rajaus saattaa tuntua aluksi haastavalta, mutta harjoittelemalla sen kanssa touhuaminen lähtee sujumaan melko nopeasti. Kannattaa aloittaa varovaisesti eikä lannistua jos ei heti ensimmäisellä kerralla saa aikaiseksi täydellistä siipirajausta.

Hyviä nestemäisiä löytyy monilta edullisemmiltakin merkeiltä, mm. ELFiltä (Liquid eyeliner, Wet n wildilta (Mega liner), Lumenelta (Blueberry intense liner waterproof) ja L'orealilta (Super liner ultra precision). Kalliimmilta/keskihintaisilta merkeiltä en osaa oikeastaan mitään suositella joten otan itsekin suosituksia vastaan! :-)


H&M Beauty Precision eye marker

Tussimainen eyeliner

Näistä kolmesta rajausvaihtoehdosta suosittelen aloittelijalle ehdottomasti tussimaista rajausta. Tussista saa tukevan otteen ja kynämäinen malli sopii parhaiten moneen käteen tutun muotonsa takia. Tussimaista rajausta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota kynän pään kokoon, sillä mitä ohuempi kärki, sen tarkempi rajaus. Monien kynämäisten rajauksien ongelma onkin pään nuhjuuntuminen ja siinä samalla tarkkuuden huonontuminen. Monet tussit myös kuivahtavat helposti.

Itse en jostain syystä pidä näistä kynämäisistä rajauksista, en koe että saisin niillä yhtä tarkkaa jälkeä kuin kahdella edellisellä, mutta niinkun sanottu, aloittelevalle rajailijalle tussi on mielestäni sopivin ja helpoin tekniikka. Siitä syystä etten juurikaan näitä tussimaisia käytä, en oikeastaan osaa suositella mitään tiettyä rajausta. Tämä kuvassa näkyvä H&Mn versio on kuitenkin keräillyt jo nyt jonkun verran kehuja (joihin ainakin toistaiseksi voin sanoa yhtyväni), joten melkein ohjaisin ainakin sitä kokeilemaan jos hakusessa on edullisempi rajaus.

Ohjeita ja tutorialeja rajauksiin on Youtube pullollaan joten eikun etsimään erilaisia tyylejä ja tekniikoita. Olen varma että jokaiselle löytyy se oma tuote ja tyyli. Ja muistakaa olla luovuttamatta heti alkuunsa koska niinkuin kaikessa, myös rajauksissa, harjoitus tekee mestarin! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

All you need is faith, trust and pixie dust.

Magicbunny © 2014