3.3.2015

Rutiinit // Kulmakarvat Anastasian Dipbrow pomadella

3.3.2015
Kyselin tuossa sivupalkissa että kiinnostaisiko jotain (blogin eka!) kunnon tutoriaali, ja tässä tapauksessa siis kulmakarva-sellainen. Ja riittää että sinne vastasi tarpeeksi monta että joo, niin tässäpä tämä tulisi.

Sanotaan vielä ihan sivuhuomautuksena, että mun kulmakarvamieltymys on tuollainen terävä, liukuvärimäinen enkä voi väittää että yrittäisin pyrkiä luonnollisuuteen. Tämä ei välttämättä sovi sellaiselle, joka haluaa vain sutaista kulmat helposti naamaansa ja jatkaa päivää koska nämä ovat melkeinpä se kohta arkena meikissä johon menee eniten aikaa.

Okei, se siitä, aloitetaan! Yritän olla mahdollisimman selkeä selityksissäni, vaikka näin jälkikäteen aloinkin miettiä että tämä olisi ehkä selkeiten käynyt videon muodossa eikä näin kuvina. Noh, menkööt näin.1. Mitä tarvitaan?
- Anastasian Dipbrow pomade (omani sävyssä Ebony) tai joku muu vastaava geelimäinen tai voidemainen kulmatuote
- ohut, viistopäinen sivellin (omani on ELFin Small angled brush)
- kulmaharja

Lisäksi "vapaaehtoisina lisinä":
- pieni ja tarkka sivellin peiteaineen levitykseen
- vaaleahko, "korostava", peittävä peiteaine
- korostussävyinen kynä tai vastaava
- pinsetit
- sakset
- vanupuikko

2. Piirrä kulmakarvan hännän ääriviivat. Aloita alapuolelta ja ole alkuun varovainen. Tarkista ettei siveltimessä ole liikaa tavaraa (pyyhi ylimääräiset joko purkin reunaan tai kämmenselkään). Ota myös huomioon että mitä kovempaa painat siveltimellä ihoa, sen tummempaa jälkeä saat aikaiseksi.

Älä piirrä rajoja ihan kulmakarvan päähän asti vaan jätä hieman varaa "häivyttelyyn". Älä stressaa ääriviivojen siisteydestä, niinkuin kuvasta näkyy, itsellänikin meni hieman kuprulle tuo häntäpää.
3. Täytä ääriviivojen sisusta. Aloita taas kevyesti ja täyttele rauhassa ja vaikkapa kerrostaen jos siltä tuntuu. Nyt voit täyttää hieman sitä "sisäpäätäkin".

4. (Ei kuvaa!) Ota kulmaharja ja ala häivytellä sisäpäästä niin että liukuväriefekti syntyy. Tämä on niin oman maun mukaan tehtävää hommaa, etten sen enempää aio siinä neuvoja. Harjaile vaaleampaa päätä (siis ei-häntää) niin kauan että tulos miellyttää silmääsi, pyri kuitenkin siihen ettei jyrkkää siirtymää tummimmasta supervaaleaksi syntyisi. Nyt kulmakarvan tulisi näyttää suurinpiirtein tuolta kuin alemmassa kuvassa.

Tässä kohtaa voi nyppiä rajojen ulkopuolelle jääneitä karvoja jos joku siellä häiritsee. Tee tämä varovaisesti jos et ole vielä tottunut pomaden käyttäjä tai et nypi kulmiasi usein itse. Emme halua eriparisiksi nypittyjä, kaljuja kulmakarvoja.

Nyt voit joko jättää kulmakarvan tähän tai jatkaa vielä terävöittämistä. Jos olet tehnyt pikkuvirheitä etkä halua käyttää peiteainetta niiden korjaamiseen, voit ottaa pumpulipuikon, kostuttaa sitä hieman ja painaa sopivalla paineella ihoa samalla pyyhkien jolloin ylimenneet lähtevät siististi.
5. Sitten otetaan peiteaine ja pieni sivellin käyttöön. Lähde kulmakarvan sisäpäästä ja etene hitaasti kohti häntää. Levitä ainetta aivan siveltimen kärjellä aivan kulmakarvan alareunaan jonne terävyyttä halutaan. Niinkuin kuvasta näkyy, hännässä olleet virheet ovat nyt jo peittyneet.6. Häivytä peiteainetta siveltimellä hieman alas päin niin että sitä on isommalla alueella...7. ...helpottaaksesti sen häivytystä sormin. Häivytä siis peiteaineen rajat pehmeästi sormella tuputellen. Älä hinkkaa ihoa tai muuten peiteaine vain siirtyy ja voi sotkea kulmakarvan! Eli hentoa tuputtelua juuri sen verran että raja häivyttyy.Ja tadaa! Tältä se näyttää valmiina. On huomautettava vielä, että jos tämä tuntuu vaikealta ensimmäisellä yrittämällä, ymmärrän hyvin. Mutta lupaan että harjoitus tekee mestarin ja muutaman kokeilukerran jälkeen homma alkaa jo sujua. Älä myöskään stressaa liikaa kulmakarvojen symmetrisyydestä, ne harvoin ovat täsmälleen samanlaiset, niinkuin kulmakarvat yleensäkin. Vaikka on sanottava että pomadella tehdessä niistä on mahdollista saada erittäin saman näköiset kunhan tekniikan oppii.

Toivottavasti tästä oli jollekin hyötyä ja jos joku jäi mietityttämään niin heittäkää mua kommentilla! :-)

2 kommenttia:

  1. Nimesin sut mukaan The Liebster awardiin ^__^ http://siniviuhka.blogspot.fi/2015/03/the-liebster-award.html

    VastaaPoista

All you need is faith, trust and pixie dust.

Magicbunny © 2014